Европейската комисия предлага мерки за стимулиране на кръговата икономика в автомобилния сектор,

...
Европейската комисия предлага мерки за стимулиране на кръговата икономика в автомобилния сектор,
Коментари Харесай

Нови мерки за стимулиране на кръговата икономика в автомобилния сектор в ЕС

Европейската комисия предлага мерки за стимулиране на кръговата стопанска система в автомобилния бранш, които обгръщат дизайна, производството и третирането на излезлите от приложимост транспортни средства.

Тази самодейност ще подобри достъпа до запаси и ще способства за постигането на целите на Европейски Съюз в региона на околната среда и климата.

Мерките същевременно ще укрепят единния пазар и трансформацията на автомобилната индустрия.

Предложеният правилник заменя настоящите наставления за излезлите от приложимост транспортни средства и за повторна приложимост, преработване и оползотворяване.

Очаква се препоръчаните дейности да генерират чисти доходи в размер на 1.8 милиарда евро до 2035 г., като се създадат спомагателни работни места и се усилят приходите за бранша на ръководство и преработване на отпадъците. Освен това те ще допринесат за възстановяване на пътната сигурност в трети страни чрез предотвратяване на износа на негодни за придвижване транспортни средства и понижаване на нездравословното замърсяване и рисковете за здравето в страните, които внасят използвани транспортни средства от Европейски Съюз.

Очаква се използването на регламента да донесе значителни ползи за околната среда, в това число годишно намаляване от 12.3 милиона тона на въглеродните излъчвания до 2035 г., както и дългосрочни икономии на енергия на стадия на произвеждане, понижаване на зависимостта от вносни първични материали и насърчаване на устойчиви бизнес модели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР